2015. már 04.

Van egy nap....

írta: adrienngbs
Van egy nap....

A mai nappal (2015. március 4.) kezembe vehettem a korábban megrendelt kis könyveimet. Mint láthattátok imádom Csitáry-Hock Tamás írásait. 

Szeretnék veletek ismételten megosztani Tőle egy kis rövid idézetet, mely teljes mértékben igaz, csak nálam másképp :) Állj meg egy percre és gondolj bele, érezz bele...

 

nap.jpg

 

Van egy nap....

Ugyanúgy indul, mint a többi száz meg száz, ezer meg ezer. És te is ugyanúgy indulsz, mint a többi száz meg száz, ezer meg ezer. Ugyanazt teszed, mint máskor. És semmit sem sejtesz. Munkába indulsz, végzed a szokásos teendőket, talán konfliktusod támad egyik kollégáddal, vagy éppen nyugodt napod van. Végül örülsz, hogy túlélted a napot, vége a munkának, indulsz haza. Aztán jön egy pillanat.

....

Talán még nem tudod, nem hiszed, de valami megváltozott. És milyen jó, hogy az is megtörténhet, amit nem terveztél. Így élet az élet. És így szép. Az Élet tudja, de te semmit nem gyanítasz. Többé már nem élsz úgy, ahogy addig. Valami megváltozott, örökre. Reggel másként ébredsz, este másként alszol el. Több ezer leélt nap után minden megváltozik. Másként viszonyulsz a világhoz, az emberekhez, az élethez, a világ értékeihez. Többet látsz a csodákból, és látod azt, amit addig észre se vettél. Ez a nap, ennek a napnak egy pillanata magában hordoz valamit, amire nem számítasz. Amire nem vagy felkészülve. De amire mégis vágytál. Ez a nap magában hordoz gyönyörűséget, fájdalmat, az egész életet. Mindent, amit egy ember megélhet. Csodákat, szívmelengető boldogságot, és szívet tépő fájdalmat. A legnagyobb szélsőségeket. Amikről addig csak sejtetted, hogy léteznek, de még sosem élted át őket. Igen, a fájdalom is benne van. Nem tudni, miért, de benne van. Talán azért, hogy a próba megerősítsen. Talán azért, hogy a szépet, a kincset, amit kaptál, még jobban tudd értékelni. Hogy a szép még szebbé váljon egykor. Hogy egy napon minden érthető, tiszta, világos legyen, hogy addigra a képben minden mozaik a helyére kerüljön. 

Igen, lesz ilyen nap.

Szólj hozzá

idézet motiváció jótékonyság szeretet napsütés jelen autoimmun betegség Csitáry-Hock Tamás GBS