Guillain-barre syndrome

Ritka, súlyos autoimmun betegség, melyről kevesen tudnak.

2015. júl 31.

"De jó nekem....."

írta: adrienngbs
"De jó nekem....."

Érzelmek. Nehéz róluk beszélni. Ha még sikerül is, vajon a hallgatóság megérti-e? Egy idő után, egyáltalán akarunk-e bármiféle érzelemről beszélni másokkal? Vagy éppen úgy érezzük, hogy totálisan felesleges. 

Én már eljutottam az utóbbira. Feleslegesnek érzem, hogy a saját közösségi adatlapomon saját magamról, az állapotomról, a napi küzdésekről, jó vagy épp rossz szituációról beszámoljak. Az elmúlt időszak nagyon is rávilágított arra, hogy teljesen felesleges. Az információk úgyis körbe érnek, és megtapasztalva úgysem úgy, ahogy az igaz. Akinek volt, és van is egy csöpp épp elméje, az nagyon jól tudja, és ért meg egy-egy rövidke villantásból bármit. Akinek meg nincs annak meg édes mindegy mit is posztolsz ki. 

...
Tovább Szólj hozzá

idézet motiváció szeretet köszönet lecke tanulság büszkeség önerő autoimmun betegség GBS

2015. júl 28.

Gyógycipő második felvonás

írta: adrienngbs
Gyógycipő második felvonás

Elérkezett a nap, amikor is vissza tudtam menni személyesen és elmondani a panaszaim.

Őszintén, volt bennem para, hogy most tényleg ennyire én lennék bonyolult esett és ennek tényleg úgy kell kinézni, ahogyan.... Aztán a mai nap a fiúk is, és a pedikűrösöm is megerősített benne, hogy nem nekem magasak az elvárásaim, hanem hogy is adhat ki valaki ilyen minőségi munkát. 

Beérvén elmondtam a panaszaim. Látván a cipőt elismerte, hogy valóban nem az ő keze munkája, és sűrű elnézést kérés következtében akkor most újra terveztük a cipőt. Elismerem, hogy korrekt volt, és nem kellett eljutni az "anyázás" színvonalra. Ez azért büszkeséggel töltött el. 

Most még ugyan várnom kell rá ismét, de elvileg 2 hét múlva már talán ...

Tovább Szólj hozzá

autoimmun betegség gyógycipő GBS

2015. júl 28.

Gyógycipő....

írta: adrienngbs
Gyógycipő....

Miután több, mint egy hónapja várok arra, hogy az általam leadott kép alapján elkészüljön a gyógycipőm, mostanra ténylegesen elegem lett ebből a szakembernek nevezett egyénből. 

Néha a sírás kerülget így is, de szeretem, amikor még úgy rá tudnak tenni egy lapáttal. A gyógycipész honlapján az áll: 10 nap után próba, majd rá 2 napra kész is a cipő. A valóságban ez nálam természetesen nem így működött. Állandó "betegeskedés" miatt zárva, vagy épp ne is menjek, mert el kell mennie az adott napon, illetőleg ne menjek, mert hozzá se fogott. Ezekkel telt az elmúlt 1 hónap. Az i-re a pontot múlt hét pénteki nap adta. Anyu tudott elmenni a cipőért, és mire én már láttam addigra késő este volt, így nem tudtam az emberre ...

Tovább Szólj hozzá

tanulság sírás autoimmun betegség gyógycipő GBS

2015. júl 26.

Hűvösebb napokon

írta: adrienngbs
Hűvösebb napokon

dsc_0128-1.JPG

Sokan kérdezték, hogy nem-e kellene kompressziós harisnyát hordanom. A válaszom: kéne, viszont 40 fok van, ami pedig van, azt láthatjátok, hogy combig ér.... Szeretnék térdig érőt magamnak, mert bizony kellene, de annak még utána kell járnom. 

Most, hogy picit lehűlt a levegő, így itthon ismételten felhúztam magamra :) Eléggé elegáns kinézet, nemde? 

Tovább Szólj hozzá

humor otthon autoimmun betegség GBS

2015. júl 18.

;)

írta: adrienngbs
;)

"Bátor az az ember, ki csalódásai ellenére szeretni mer. Kit nem törtek meg a múlt megpróbáltatásai és dacolva néz farkasszemet a jövő buktatóival. Bátor az ember, ki ezer okot találhatna, hogy miért ne, mégis talál egy ezeregyediket, hogy miért igen. A gyáva inkább visszavonulót fúj. Védi magát mindenféle igaz érzelemtől, elmélyültebb emberi kapcsolattól. A gyáva választja a biztosat, az ismertet, hogy kézben tudja tartani a dolgokat, így hát nem kell félnie az újabb csalódásoktól. A bátor ennek ellenére kockáztat, holott tudja, bármikor veszíthet. Mert Ő tudja, hogy létezik valaki, akiért megéri bátornak lenni."

/ Golden Dawn/

Tovább Szólj hozzá

idézet motiváció szeretet napsütés nevetés önerő autoimmun betegség GBS

2015. júl 15.

Csomag

írta: adrienngbs
Csomag

Egy év elteltével ideért a postás. Mondhatnám írónikusan. Elvégre is a postásnak nem kell mit szégyelnie, nem kell szembenéznie a be nem teljesített ígéreteivel. Nem kell visszagondolnia, hogy egyik nap még valaki kezét fogja, másnap kórházba köt ki az illető, de Ő maga képtelen ott lenni, támaszt nyújtani. Magában lezárni egy kapcsolatot inkább, mint szemtől szembe megmondani, hogy: vége. S befejezni, nem közös programozni, és nem bizonytalanságban tartani az illetőt, aki azt érzi, hogy van is, nincs is esélye a folytatáshoz. Ez a módszer olyan személytelen. 

Igaz, be kell látnom, hogy én is pofátlan vagyok. Hiszen hangoztattam, hogy remélem már a kukában landolt a kis csomagom, meg hogy ennyi idő elteltével már inkább nem is kell. ...

Tovább Szólj hozzá

idézet szeretet levél köszönet lecke tanulság ex jelen büszkeség ígéret sírás segítőkészség hála autoimmun betegség GBS

2015. júl 15.

Lucky :)

írta: adrienngbs
Lucky :)

Alkalmam volt hétvégén a szerelmemmel tölteni a napot. Nincs is jobb, mint egy kisgyermek. Már eltelt 2 év, pedig most született. Imádom. A játékosságát, a huncutságát, a gyermeki énjét. Egy nap a keresztfiammal. Meglepően nem volt alvás, helyett egy kis kirándulás a Római partra. Istenem mennyi ember! S én mennyire nem éreztem magam egyébként biztonságban ennyi ember között. Bár nem mutattam jelét, de azért nekem felért egy Westend Plaza-val. Nagyjából ott szokott ennyi ember egy rakáson lenni. Jesszusom. Na ez nem az én világom, kis helyen sok ember. A hangsúly persze a keri fiamon volt. :) Másnap volt a szülinapja. Hihetetlen, ahogy eltelt 2 év. Olyan kis pöttöm volt, mikor először láttam. S mekkorát nőtt. 

Aztán elindult egy újabb ...

Tovább Szólj hozzá

interjú barátság szeretet lehetőségek köszönet napsütés nevetés türelem hála autoimmun betegség GBS

2015. júl 12.

Nem szól szád, nem fáj fejed.

írta: adrienngbs
Nem szól szád, nem fáj fejed.

A mondás tényleg igaz. S azért is teszem ezt legelőre, mert nem kívánok a mai naptól bővebben és részleteiben semmibe se beleszólni. S valahol az este, sikerült ismételten más faszsága miatt felbosszantani magam. Írtózatosan szar érzés, mikor valakinek szeretnél segíteni, de nem lehet, mert nem hagyja. Tipikusan: kell a jó? Nem! Kell a szar? Két kézzel! - Akkor hajrá. 

Minden ember életében van egy határ, melyet a másik nem léphet át. Nálam többen átlépték, valahol lehet én is. Ezek kapcsolatokat az idei évben véglegesen lezártam. Nincs itt az ideje annak, hogy egyáltalán jelét is mutassam a békülésnek. Próbáltam, nem ment. Azt is lehet mondani, hogy nem próbáltam. Nézőpont kérdése az is, hogy ez kinek mit takar. A legrosszabb ...

Tovább Szólj hozzá

idézet motiváció lecke jelen büszkeség ígéret autoimmun betegség GBS

2015. júl 12.

Attól, mert nem mondom....

írta: adrienngbs
Attól, mert nem mondom....

Attól, mert sokat mosolygok, és sok mindent nem mondok ki, nem panaszkodom 0-24-ben, attól még közel sincs az, hogy esetleg jól lennék. A tegnapi nap írtózatosan fájt a lábam. Sajnos ma reggelre se múlt el az érzés, hiába pihentettem. 

Van, mikor csak némán tűrök. Fáj. Egész nap érzem, hogy valami nem stimmel az Achillesemmel. De csak a jobb bokánál. Alig bírok ráállni, mert fáj. Nem hisztizem, megyek. Legalábbis próbálok. A mozi alatt érzem, hogy már a cipő is nyom. Bár magasszárú mégse volt jó választás. Próbálok mély levegőket venni, nem arra koncentrálni. Hazafele taxi. Beérvén a lépcsőházba, a legelső amit megteszek, hogy leveszem és úgy folytatom a negyedikre utam. Közben egyik szomszéd hazatér és megkérdi, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

edzés motiváció séta otthon jelen nevetés önerő csakazértis autoimmun betegség GBS

2015. júl 11.

Before - After

írta: adrienngbs
Before - After

Ha jól megnézitek medve barátunkat, láthattok rajta egy képet. Egy közös kép az egyik kezelőmmel. Igen ez a lány ott barna hajjal, rózsaszín kis vastag kötött zokniban, jobb oldalt a kis Rodeo Rudimban én volnék. Mellettem pedig az egyik kezelőm, akit rávettem, hogy közösen Rodeo rudizzunk, és így legalább nem éreztem magam kellemetlenül egy kicsit. 

amaci.jpg

Hogy jobban lássátok az eredeti képről:

levagva.jpg

 

Valamint igen ez a lány vagyok, a mai napon! Sose ad fel! Legyen erőd az úton! Legyen erőd kitartani és Önmagad lenni! Változni fogsz! Őszintén? Nem bántam meg a változást! :) 

idezettel.jpg

 

 

 

Tovább Szólj hozzá

változás motiváció fotózás lehetőségek lecke napsütés nevetés büszkeség hála önerő autoimmun betegség GBS

süti beállítások módosítása