Guillain-barre syndrome

Ritka, súlyos autoimmun betegség, melyről kevesen tudnak.

2015. jan 18.

A videó, ami inspirált arra, hogy nekem is új séróm legyen :)

írta: adrienngbs
A videó, ami inspirált arra, hogy nekem is új séróm legyen :)

Bár nekem csak az egyik oldalt van felnyírva, mikor a fodrászom ezt a videót átküldte egyből bele szerelmesedtem. Tudtam most van itt a lehetőségem változtatni magamon, és ha már kaptunk egy új életet, és itt vagyunk egy monoton világban, legalább a saját hangulatunkat dobjuk fel egy kicsit :) 

Tovább Szólj hozzá

humor szeretet fiatalság nevetés őrültség fodrászkodás

2015. jan 18.

Új ismertség, régi kezelők, új feladatok

írta: adrienngbs
Új ismertség, régi kezelők, új feladatok

Emlékszem, hogy sokszor hajnalba felkeltem. Inni, vagy éppen csipegetni pár falatot, vagy szimplán felébredtem és nekiláttam a közösségi életet megnézni. Emlékszem, hogy most ugyanez volt. Felébredtem és megnéztem a telefonom. Az "Adonis"-om üzent: csütörtök helyett, mai nap szerdán lesz az állítógépezés. Hát egyből a gyomrom a számban volt. Imádom ezt a pasit, ahogy meg tud lepni valamivel. Kicsit paráztam. Tudjátok, mikor pszichése rákészül az ember valamire, és az hamarabb történik olyan, mintha nem lenne elég időd felkészülni. Nagyjából én is ezt éreztem most. 

Időközben kaptam új lakótársat. Egy idősebb hölgy volt, és első benyomásra azt hittem, hogy nem fogunk jól kijönni, de aztán szerencsémre Ő is belevaló hölgy ...

Tovább Szólj hozzá

humor barátság idézet motiváció szeretet nevetés autoimmun betegség GBS

2015. jan 18.

Újabb kihívások

írta: adrienngbs
Újabb kihívások

Eljött a következő hét. Most írjuk a tizenkilencedik hetet. 19 hete, hogy kórházba kerültem, és elkezdődött velem ez az egész rémálom. Mostanra azt hiszem én is inkább áldásnak érzem, hogy miért, ne kérdezzétek. 

Kaptam egy képet Magditól, az egyik pécsi ismerősömtől, hát azt hittem megkönnyezem, látván, hogy a nyaralásuk alatt is rám gondolnak:

tengerpart.jpg

Számomra ezek az apróságok annyira meghatóak voltak a betegségem alatt, hogy képes voltam ilyenkor az egész életemet magam elé pörgetni, a betegség kezdetét újra átélni és sírni, még talán a mai napig. Ezek az emlékek azok, melyeket sosem lehet elfelejteni. Azt, hogy mennyi mindent kaptál az emberektől, hogy kik azok az emberek, akik melletted álltak és a mai napig melletted ...

Tovább Szólj hozzá

barátság idézet szeretet rokonság önerő autoimmun betegség GBS

2015. jan 18.

Házi feladata teljesítése duplán is

írta: adrienngbs
Házi feladata teljesítése duplán is

Első éjszaka úgy a szobatárs nélkül, hogy tudtam, ő már nem jön hétfőn vissza. Végleg hazament. Nem volt kivel nevetni, ökörködni, nagyjából csend volt a szobába. A rehabon az élet nem állt meg, ugyanúgy csengő nyomogatás, segítség kérések, kora reggeli zajongás. Kezdődik egy reggeli műszak. 

Aznap teljesítettük a házi feladatot. A kis családom bejött hozzám és még Heni volt ott mellettem. Amennyire a hét elején vártam ezt a napot annyira nem sikerült olyan jól. Felöltöztem, felöltöztettek anyuék és neki indultunk, hogy teljesítsük a feladatot. Őszintén?! Én még életemben nem éreztem magam ennyire szarul, mint akkor. Később talán kétszer tettem meg így ezt a távot, ameddig nálam volt az elektromos szék. Minden ...

Tovább Szólj hozzá

humor barátság idézet motiváció nevetés autoimmun betegség GBS

2015. jan 18.

Biztonság és bizalom

írta: adrienngbs
Biztonság és bizalom

Pécs után szeptember végét írunk. Ekkora már szembe kellett néznem saját félelmeimmel is. Az elkövetkezendő napok a biztonságról és a bizalomról szóltak az életembe. Amikor tudod, hogy ha szeretnéd, ha nem mindenkinek ki kell ülnöd az ágy szélére, független, hogy egyik másik kezelődből kinézed-e, hogy megfelelően fog-e segíteni vagy se. Feltétel nélküli bizalom contra kiérdemelt bizalom. Őszintén nálam az évek és a tapasztalatok azt igazolják, hogy ne bízz meg senkiben elsőre. A bizalmat ki kell építeni, és mint tudjuk egy másodperc alatt szét is lehet rombolni. 

A bizalom olyan, mint egy tükör: ha eltörik megjavíthatod, de a tükörképen akkor is látod a törést.

Tudtam, hogy lesznek olyanok, akikben nem fogok csalódni, ...

Tovább Szólj hozzá

humor barátság idézet nevetés autoimmun betegség GBS

2015. jan 15.

Nem értékeltem azt, ami volt....

írta: adrienngbs
Nem értékeltem azt, ami volt....

A betegségem alatt nekem ez a videó nagyon sokat segített, és most a blog írás folytatása előtt nekem ez a hét ismételten erről szól. Újabb erőt merítek mindenhez. A blog folytatásához, a mindennapi élethez, az emberekhez fűződő kapcsolataimhoz. Gondolkozz el Te is ezen a videón! 

Tovább Szólj hozzá

barátság idézet motiváció nevetés ajándékok autoimmun betegség GBS

2015. jan 14.

Motiváció

írta: adrienngbs
Motiváció

Szeretném itt is jelezni, hogy nem tűntem el, és a blogomat folytatni fogom, de az életem is kell élnem közben.

Addig is egy kis motiváció mindenkinek!

"Mindig az első lépés a legnehezebb, mindenben. Megfogalmazni, majd kimondani, bocsánatot kérni, majd megbocsátani. Változni, vagy változtatni. Elengedni, vagy magunkhoz ölelni. Dönteni arról, hogy valaki a barátod, vagy szerelmed legyen. Mindig az első lépés a legnehezebb. Talán, mert nem  szeretünk változni és változtatni. Ha már valamit megszoktunk, az általában úgy is marad. Hiszen minden változás fájdalommal jár. És mindig... hangsúlyozom mindig konfliktussal jár. Éppen ezért az ember szeret mindig a kis biztonsági zónájában belül maradni, ahol a jól ismert szokásokkal le lehet ...

Tovább Szólj hozzá

idézet motiváció nevetés ajándékok autoimmun betegség GBS

süti beállítások módosítása